Koirahoitola Hupi

Koirien päiväkoti Pori auttaa tilanteessa kuin tilanteessa

Yhä useammalla suomalaisella on lemmikki, ja usein tuo lemmikki on koira. Koirat poikkeavat monista muista lemmikeistä siinä, että ne ovat tyypillisesti hyvin seurallisia ja vahvasti kiintyneitä isäntäperheeseensä. Ja toki kiintymys toimii myös toisinpäin: omistajat usein näkevät lemmikin yhtenä perheenjäsenenä, jota kohdellaan suurella rakkaudella. Koirat viihtyvät hyvin omistajansa seurassa ja usein yksinoleminen voi olla niille vaikeaa. Rotujen ja yksilöiden välillä on isoja eroja, mutta monesti koiran jättäminen yksin pidemmäksi aikaa voi olla koiralle hyvin ikävä kokemus. Tätä ongelmaa ratkomaan on syntynyt niin sanottuja koirien päiväkoteja, joihin omistaja voi viedä lemmikkinsä hoitoon työpäivänsä ajaksi. Eniten koirien päiväkoteja löytyy Helsingistä, mutta nyt koirien päiväkoti Porissa tarjoaa myös hoitopalvelua Satakunnassa. Päiväkodissa koiralle pidetään seuraa ja se pääsee puuhailemaan päivän muiden koirien seurassa ilman yksinäistä hetkeä. Koirien päiväkoti Porissa tarjoaa laadukasta hoitopalvelua vastuullisille koiranomistajille.

Omistaja on vastuussa lemmikkinsä hyvinvoinnista

Jokainen koiranomistaja haluaa antaa parhaat olosuhteet lemmikilleen taatakseen sen hyvinvoinnin ja hyvän elämän. Koirille, kissoille ja muille lemmikeille tarjoillaan laadukasta ruokaa, koirat harrastavat esimerkiksi agilityä ja kissoille hankitaan monenlaisia kiipeily- ja temppuilutelineitä. Näin pitää toki toimiakin, jos on ottanut lemmikin vastuulleen. Jokaisen lemmikinomistajan on tarpeen perehtyä lajin ja rodun erityispiirteisiin ja pyrkiä vastaamaan lemmikkinsä tarpeisiin. Koirat ovat monen suomalaisen rakkaita perheenjäseniä. Ne elävät yhdessä perheen arkea, toisin kuin monet muut seuraeläimet, kuten vaikkapa hevoset tai monet pienet lemmikkieläimet. Koira on hyvin seurallinen eläin, ja ehkä juuri siksi niin suosittu lemmikki. Osa koirista ei edes osaa olla yksin. Koirien päiväkoti Porissa on syntynyt juuri tähän tilanteeseen, tavoitteenaan helpottaa kiireisen koiranomistajan arkea. Lemmikin voi jättää hoitoon oman työpäivän ajaksi ja olla hyvillä mielin poissa päivän. Koirien päiväkoti Porissa on apu kiireiselle mutta vastuulliselle koiranomistajalle.

Seurallisuudestaan johtuen koirat saattavat kokea yksinolon ahdistavana. Jotkut koirat toki pärjäävät erinomaisesti yksikseen ja vain kärsivällisesti odottavat isäntäänsä tämän poissaolon ajan. Ruotsissa koirien päiväkodit ovat huomattavasti yleisempiä kuin Suomessa, mihin on ymmärrettävä peruste. Koiria ei nimittäin saa jättää yli kuudeksi tunniksi yksin, vaan omistajan on huolehdittava koiralle seuraa pitkän työpäivänsä ajaksi. Tästä syystä jo pelkästään Tukholmassa on yli 200 koirapäiväkotia. Suomessa palveluntarjoajia on paljon vähemmän, sillä se, kuinka pitkäksi aikaa lemmikin jättää yksin, on pääasiassa omistajan vastuullisuuden varassa. Koirien päiväkoti Porissa on esimerkki siitä, että Ruotsin kehityssuunta on rantautumassa myös Suomeen. Yhä useampi suomalainen haluaa välttää koiransa pitämistä yksin kotona päivisin.

Koirien päiväkoti toimii kuin lasten päiväkoti

Koirien päiväkodin idea on tarjota koiralle seuraa ja mielenkiintoista tekemistä päiväksi. Kyseessä ei ole paikka, jonne koira viedään vain odottamaan omistajan paluuta ja jossa se ruokitaan. Päiväkodit toimivat samalla logiikalla kuin lasten päiväkodit. Koirat oppivat niissä uusia taitoja ja niiden sosiaalisuus sekä kyky olla muiden koirien seurassa paranee. Usein ilmeinen syy viedä koira päiväkotiin on omistajan pitkä työpäivä. Omistaja kokee, että on väärin ottaa lemmikki ja sitten pitää sitä yksin pitkiä aikoja, jolloin se saattaa kärsiä voimakkaasta eroahdistuksesta. Toisinaan koiria viedään päiväkotiin siksi, että niiden mahdollinen sairaus tai muu terveyteen liittyvä seikka vaatii säännöllistä tarkkailua tai hoitoa. Olipa syy mikä tahansa, päiväkodin asukkaille järjestetään erilaista ohjelmaa päiväksi, ja on selvää, että hoidettavien elämänlaatu nousee huimasti verrattuna kotona yksin olemiseen. Koirien päiväkoti Porissa on osaltaan mukana pitämässä huolta suomalaisten koirien hyvinvoinnista.