Koirahoitola Hupi

Koiran päivähoito – koiranomistajan pelastus

Monet koiranomistajat varmasti tuntevat syyllisyyttä jättäessään rakkaan lemmikkinsä yksin kotiin pitkän työpäivän ajaksi. Silloin koiran päivähoito voi olla asia, joka kannattaa ottaa harkintaan. Koiran päivähoito on yleistynyt Suomessa, ja monet koiranomistajat vievät aamuisin koiransa päivähoitoon aivan kuten lapsetkin. Monet koirat eivät viihdy pitkiä päiviä yksin, joten ne alkavat kehittää itselleen tekemistä, joka ei aina miellytä omistajaa tämän saapuessa kotiin. Ne saattavat esimerkiksi tuhota paikkoja yksin ollessaan. Silloin omistajaa varmasti helpottaa tieto siitä, että koirille on mahdollista järjestää päivähoitopaikka. Koirat saattavat myös ulista ja haukkua koko päivän ajan. Se taas on tuskin hyvä asia naapurisovun kannalta, mikäli on kyse kerrostalosta. Hoitolassa koiraa hoidetaan rakkaudella ja asiantuntevasti, joten sinä voit keskittyä muuhun. Enää sinun ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa tai odottaa kauhulla tuhoja, jotka kotona saattavat olla vastassa.

Koirat kaipaavat seuraa aivan kuten ihmisetkin

Koirat ovat todella seurallisia eläimiä. Rodusta riippuen ne tylsistyvät varsin helposti ilman toimintaa. Et ole ehkä tullut ajatelleeksi, ettei koira pysty viihdyttämään itseään kovin pitkää aikaa yksin, ja se myös ikävöi kaiken aikaa omistajaansa. Olet ehkä saattanut huomata, että koira, joka muuten käyttäytyy mallikelpoisesti, saattaa yksin jäädessään metelöidä tai hajottaa paikkoja. Tämä on luonnollista, sillä näin se näyttää omistajalleen, että ikävöi ja tarvitsee virikkeitä. Koiran päivähoito on hyvä keino, jos työpäivät venyvät tai jos haluat olla varma, että koiralla on kaikki hyvin, kun sinä olet poissa. Koiran päivähoito tulee myös edullisemmaksi kuin jatkuva kodin remontointi, mikäli koira osoittaa tylsistymistään tuhoamalla esineitä ja kotia. Päivähoidossa koirasta huolehditaan ja sillä on seuraa. Ja lisäksi se pääsee myös ulkoilemaan säännöllisin väliajoin. Näin voit keskittyä huoletta töihisi ja luottaa, että koirallasi asiat ovat hyvin.

Jos olet harkitsemassa pennun hankkimista – tai ehkä jo hankkinutkin sellaisen -, voi koiran päivähoito olla kultaakin kalliimpi asia arkeasi helpottamaan. Jos suinkin on mahdollista, pennun hankinta on hyvä ajoittaa lomalle, jotta ainakin alussa voi viettää enemmän aikaa pikkuisen kanssa. Pentua on ruokittava useasti päivän aikana, mikä ei välttämättä ole aivan helppoa. Samoin ulkoiltava on useasti, jotta sisäsiistiksi opettelu edistyy toivotulla tavalla. Ja kukapa raaskisi pentua jättää yksin kotiin pitkäksi aikaa. Moni arkailee pennun hankkimista, koska saattaa olla mahdotonta päästä ruokkimaan ja ulkoiluttamaan pentua työpäivän aikana. Emmehän jätä lapsiammekaan yksin kotiin pitkäksi aikaa. Voit siis huoletta hankkia koiranpennun, sillä hoitolassa huolehditaan rakkaasta koirastasi sen yksilöllisten tarpeiden vaatimalla tavalla. Koirista huolehtii ammattitaitoinen henkilökunta, onpa koirasi minkä rotuinen, ikäinen tai kokoinen tahansa.

Huoli pois työpäivän ajaksi

Vaikka koirat ovat rakkaita ja haluaisimme viettää niiden kanssa kaiken aikamme, ei se useinkaan ole mahdollista. Töistä on huolehdittava ja kotoa joutuu olemaan poissa useita tunteja päivittäin. Työpäivän aikana huoli koirasta saattaa jopa häiritä työntekoa. Ajatukset voivat karkailla yhtenään kotiin ja koiraan, joka viettää aikaansa yksin. Puhumattakaan siitä, jos koirallasi on tapana viettää aikaansa purkaen energiaansa esimerkiksi sohvien repimiseen, seinien pureskeluun tai kenkien jäystämiseen. Tai jos koira kaipaa erityishuomiota sairauden tai muun syyn takia, on omistaja varmasti huolissaan koiran ollessa yksin. Koiran päivähoito helpottaa suunnattomasti koiranomistajan arkea ja tekee myös koiran elämästä mielekkäämpää ja virikkeellisempää. Kukaanhan ei voi korvata koiralle sen omistajaa, mutta päivähoidon välittävä ja asiantunteva henkilökunta huolehtii sen tarpeista aina ruokinnasta ulkoilutuksiin ja seuran pitämiseen saakka. Ja kun koiralla on asiat hyvin, voi omistaja keskittyä työhönsä aivan uudella otteella.